Ett minutts stillhet på Ground Zero 15 år etter

Se video:

Hillary Clinton måtte forlate minneseremonien i New York fordi hun følte seg uvel, men nå føler hun seg mye bedre, opplyser valgkampstaben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politikilde hevder overfor tv-kanalen at Clinton dro tidlig fra seremonien ved Ground Zero i New York etter at hun fikk et illebefinnende, ifølge tv-kanalen Fox News' kilde.

Kilden sier at Clinton sto ved fortauet, og i det hun skulle gå inn i bilen snublet hun, og vedkommende mener det så ut som at hun besvimte.

Den demokratiske presidentkandidaten skal ha mistet en sko, og måtte ha hjelp inn i bilen av sikkerhetsvakter.

Det tok noe tid før det ble bekreftet hva som var årsaken til at Clinton plutselig forlot minneseremonien.

– Følte seg overopphetet

Ifølge Clintons egen valgkampstab måtte Hillary Clinton forlate minneseremonien i New York fordi hun følte seg overopphetet, melder AP.

Clintons talsmann Nick Merrill sier i en uttalelse søndag at presidentkandidaten var til stede i halvannen time under seremonien.

– Under seremonien følte hun seg overopphetet, så hun dro til datterens leilighet. Hun føler seg mye bedre, tilføyer Merrill.

Han gir ingen ytterligere detaljer om hendelsen og opplyser ikke hvorvidt 68-åringen trengte legetilsyn.

Nærmere 3.000 mistet livet

Den offisielle minnemarkeringen i New York startet med ett minutts stillhet klokken 8.46 – nøyaktig 15 år atter at det første flyet krasjet inn i World Trade Center.

Hillary Clinton under søndagens markering i New York. Foto: Brian Snyder / Reuters
Hillary Clinton under søndagens markering i New York. Foto: Brian Snyder / Reuters

Blant dem som er til stede på tomten der tvillingtårnene sto, er familiemedlemmer som mistet sine kjære i terroren 11. september 2001.

Etter stillheten begynte etterlatte å lese opp navnene til de nesten 3.000 menneskene som ble drept da tre kaprede fly ble styrt inn i World Trade Center og Pentagon i Washington. Det fjerde kaprede flyet styrtet på et jorde i Pennsylvania.

Fem andre øyeblikk skal markeres med stillhet i løpet av den timelange seremonien.

Obama

President Barack Obama skal tale under en markering i Pentagon senere søndag. Flere hundre mennesker er også ventet å delta i en minneseremoni ved Flight 93 National Memorial i Shanksville i Pennsylvania.

– Denne helgen hedrer og minnes vi dem igjen. Vi står sammen med de overlevende som fortsatt bærer arrene fra den dagen, sa Obama i en tale lørdag.

– I møte med terror betyr det noe hvordan vi reagerer. Vi kan ikke gi etter for dem som ønsker å splitte oss. Vi kan ikke reagere på en måte som bryter ned strukturen i samfunnet vårt, fortsatte Obama.

Uttalelsene blir tolket som et dårlig skjult stikk til Donald Trump, som er blitt beskyldt for å spre hatefull retorikk mot muslimer.

– Et helvete

Republikanernes Donald Trump deltok også på minneseremonien søndag. Foto: Brendan Mcdermid / Reuters
Republikanernes Donald Trump deltok også på minneseremonien søndag. Foto: Brendan Mcdermid / Reuters

Både Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton og hennes republikanske rival Donald Trump deltar i seremonien ved World Trade Center. Det er ikke forventet at noen av de to skal snakke offentlig på seremonien, og begge har lovet å sette valgkampen på vent for å minnes ofrene for angrepene.

Clinton var senator for New York i 2001, og fredag snakket hun i et intervju med CNN om hva som skjedde i kaoset etter angrepene.

– Det var som et teppe av svart røyk som strakte seg over hele øya. En gang iblant kom brannmannskapene ut av røyken. Jeg husker et bilde spesielt godt, en mann som slepte øksen sin etter seg. Det er det nærmeste en skildring av helvete jeg personlig har sett, sa Clinton.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært