Tyrkia hevder å ha drept 20 IS-medlemmer i Syria

Tyrkiske fly har bombet områder nord i Syria og drept 20 IS-medlemmer, ifølge tyrkiske militærkilder. Her vinker en tyrkisk soldat fra toppen av en stridsvogn like ved den tyrkisk-syriske grensen. Arkivfoto: REUTERS/NTB scanpix
Tyrkiske fly har bombet områder nord i Syria og drept 20 IS-medlemmer, ifølge tyrkiske militærkilder. Her vinker en tyrkisk soldat fra toppen av en stridsvogn like ved den tyrkisk-syriske grensen. Arkivfoto: REUTERS/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

20 IS-medlemmer skal ha blitt drept i tyrkiske luftangrep, ifølge tyrkiske militærkilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Angrepene var rettet mot tre bygninger, et kjøretøy og en motorsykkel i området rundt den syriske byen Tel el-Hawa, opplyser militærkildene til CNN Türk.

Tyrkia innledet for to og en halv uke siden en militær operasjon i Syria med mål om å nedkjempe IS i områder som ligger like ved den tyrkiske grensen. Samtidig er målet å tvinge kurdiske militser tilbake til et område øst for elven Eufrat.

Operasjonen er omstridt, og blant andre USA frykter at konflikter mellom Tyrkia og kurdiske militser i Syria kan undergrave den overordnede strategien i Syria. USA ønsker at kampen kun skal konsentreres om å nedkjempe IS.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært