– Vi kan ikke gi etter for de som prøver å splitte oss

Se video:

President Obama hedret ofrene i anledning 15-årsmarkeringen av terrorangrepet i New York 11. september 2001.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Barack Obama startet med å sitere fra Bibelen.

– La ikke kjærlighet og trofasthet vike fra deg, sa Obama.

Presidenten startet dagen med ett minutts stillhet inne i Det hvite hus, før han dro videre til Pentagon. Der la Obama ned en stor krans på starten av minnemarkeringen.

– Det er en stor ære for meg å stå her med dere igjen, på en dag jeg vet fortsatt er vanskelig for dere. Det er en dag vi aldri kommer til å glemme, sa Obama da han tok til scenen for å tale til de oppmøtte utenfor Pentagon.

– 15 år kan virke som lenge, men for familiene som mistet en del av hjertet sitt den dagen, kan jeg se for meg at det kan virke som om det skjedde i går, fortsatte Obama.

På sin siste markering av 11. september som president, benyttet også Obama sjansen til å si noen ord om verdien av mangfold i det amerikanske samfunnet.

– Mangfold er ikke en svakhet, men en stor styrke.

3.000 drepte

Søndag markeres at det er 15 år siden det verste terrorangrepet på amerikansk jord fant sted. Fire fly ble kapret. To styrtet inn i tvillingtårnene som utgjorde World Trade Center, ett i Pentagon, mens det siste styrtet i et jorde i delstaten Pennsylvania på vei mot et ukjent mål.

USAs president, Barack Obama, publiserte lørdag en tale i forbindelse med markeringen. I talen minnes han de falne og sverger å beskytte landet mot terroristene.

– Vi må aldri gi slipp på kjerneverdiene vi har som amerikanere. Vi kan ikke gi etter for de som prøver å splitte oss, sa Obama.

Les også: Han lagde mat til brannmenn i 15 år – så ville de gi noe tilbake

Trump og Clinton tar pause

Videre hyllet Obama den amerikanske folkeånden.

– Det er vår allsidighet, det at vi ønsker alle velkommen og behandler de med respekt uavhengig av rase, kjønn, etnisitet eller tro som gjør landet vårt så bra. Vi kan ikke tillate oss å reagere på måter som forvitrer denne mentaliteten, sa presidenten.

I anledning markeringen av terrorangrepene er det ventet at store folkemengder vil strømme til minnestedet etter terrorangrepet i New York, Ground Zero. Både Hillary Clinton og Donald Trump har også meldt at de kommer til å være til stede.

Les også: Bildet hjemsøkte fotografen i 15 år

Møtt kritikk

Nesten 3.000 mennesker mistet livet i terrorangrepet 11. september. I etterkant har det foregått en storstilt og global krig mot terror anført av USA. I et forsøk på å ta knekken på terrororganisasjonen al-Qaida, invaderte USA Afghanistan.

Ti år senere ble hjernen bak terrorangrepet, Osama Bin Laden, skutt og drept av amerikanske spesialstyrker

Krigen mot terror har møtt mye kritikk, spesielt i senere år. En svært høy prislapp og framveksten av nye terrororganisasjoner som IS har fått eksperter til å betegne krigen mot terrorisme som feilslått.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært