USA styrket grensemuren mot Mexico

Se video.

Et nesten seks meter høyt jerngjerde ble reist langs grensen mellom deler av Texas og Mexico. – Avgjørelsen om å styrke gjerde er tatt nord for grensen, sier en av arbeiderne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bygningsarbeidere ved grensen mellom USA og Mexico forsterket lørdag muren som skiller de to landene. Arbeidet foregikk i delstaten Texas, der byen El Paso møter den meksikanske byen Juarez.

Det fire meter høye nettinggjerdet ved grensen ble erstattet av et nesten seks meter høyt og langt mer robust gjerde av jern.

Les også: Mexicos president: – Vil du ha en mur, må du bygge den selv

– USA vil sikre området

En av arbeiderne ved grensen, som bare ville identifisere seg selv som Thomas, forteller til Reuters at ordren om å erstatte gjerdet kommer fra amerikansk hold.

– Dette er på ordre fra nordsiden av grensen. De ønsker å sikre området, og det kulminerer akkurat i dette området, sa arbeideren.

Nesten en tredel av den 3.200 kilometer lange grensen er utstyrt med mur eller gjerder, men republikanernes presidentkandidat, Donald Trump, ønsker som kjent å bygge en ny og større mur langs hele grensen, som er verdens tiende lengste mellom to land og omtrent dobbelt så lang som grensen mellom Norge og Sverige.

Trump har også uttalt standhaftig at han skal få Mexico til å betale for kjempemuren.

Les også: Trump: – Mexico må respektere retten til å bygge en mur

Smugling og gjengkriger

Strekningen hvor muren nå har blitt forsterket er fra før sterkt plaget av smugling, drap og vold. Blant annet er Juarez hjem til det beryktede Juarez-kartellet som, ifølge FBI, har skipet tonnevis med kokain og marihuana til USA, samtidig som de har ført en blodig krig både mot myndighetene og rivaliserende bander i Mexico.

Her finner man også det rivaliserende Sinola-kartellet, som ledes av den beryktede narkokongen «El Chapo» som tidligere i år rømte fra et fengsel i USA ved hjelp av en tunnel i dusjen. Narkobaronen ble senere pågrepet på ny.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært