Mannen som skjøt Reagan sluppet fri

Se video:

Reagans attentatmann, John Hinckley Jr., er løslatt fra psykiatrisk avdeling 35 år etter at han skjøt USAs daværende president – men restriksjonene er mange.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Hinckley Jr., som i 1981 skjøt president Ronald Reagan utenfor et hotell i Washington D.C., fikk i juli beskjed om at han kunne forlate mentalsykehuset der han har vært holdt siden attentatforsøket.

Begrunnelsen for løslatelsen skal være at Hinckley ikke lenger vurderes som en trussel mot samfunnet, skrev BBC i juli.

61-åringen skal nå bo med sin 90 år gamle mor i Virginia, hvor han fra før tilbrakte 17 dager i måneden.

Les også: Reagans private eiendeler selges

Mange restriksjoner

Hinckley vil fortsatt være under overvåkning av rettsvesen og psykiatrisk personell. Blant punktene på listen over restriksjoner fra retten forbys attentatmannen å snakke med media, og han har forpliktet seg til å gå i terapi.

Han kan kjøre bil, men innenfor et begrenset område. I tillegg vil Secret Service følge ham i perioder og gjennomføre stikkprøver.

Han har også fått forbud mot å oppsøke skuespilleren Jodie Foster, som han skal ha vært sykelig opptatt av da attentatforsøket mot presidenten fant sted. Hendelsen var et forsøk på å imponere barneskuespilleren.

Les også: President Reagan godkjente hemmelig Treholt-aksjon

Permisjon fra 2003

Allerede i 2003 fikk Hinckley dagspermisjon for å besøke sine foreldre i Washington-området. Tre år senere fikk han anledning til å overnatte hos foreldrene, som da hadde flyttet til Williamsburg i Virginia, tre dager på rad.

Hinckley skjøt og såret Reagan og tre andre, blant dem presidentens pressesekretær James Brady, som resten av livet var bundet til rullestol som følge av skadene.

Juryen fant ham ikke skyldig i drapsforsøk fordi han ikke var tilregnelig.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært