EU bevilger 1 milliard til flyktninghjelp i Hellas

En syrisk flyktning holder babyen sin mens han fyller en plastflaske med drikkevann i en leir drevet av de lokale myndighetene i Souda på Chios 6. september. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / NTB scanpix
En syrisk flyktning holder babyen sin mens han fyller en plastflaske med drikkevann i en leir drevet av de lokale myndighetene i Souda på Chios 6. september. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hjelpeorganisasjoner får drøyt 1 milliard kroner i nye EU-tilskudd for å bedre forholdene for flyktningene i Hellas fram mot vinteren, opplyser EU-kommisjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– EU-kommisjonen fortsetter å omgjøre solidaritet til handling slik at flyktningkrisen håndteres på en bedre måte, sier EUs nødhjelpskommissær Christos Stylianides under et besøk til landet lørdag.

Hellas har sammen med Italia lenge båret den tyngste byrden av flyktninger og migranter som har strømmet til Europa på flukt fra krig, konflikt og fattigdom.

Flere tusen migranter og asylsøkere står fast i Hellas etter at landene lenger nord stengte sine grenser tidligere i år.

– De nye midlene har et sentralt mål om bedre forholdene for flyktninger i Hellas og utgjøre en forskjell før den kommende vinteren, sier Stylianides.

Pengene skal brukes til å bedre eksisterende mottak og bygge nye boliger, samt finansiere kuponger og kontantutbetalinger slik at flyktningene kan dekke grunnleggende behov. I tillegg skal de nye EU-midlene bidra til at barn får tilgang til skolegang, samt hjelpe enslige mindreårige asylsøkere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært