Napalm-jenta lettet over Facebooks snuoperasjon

Hele forsiden på Aftenposten 9. september var viet sjefredaktør Espen Egil Hansen og hans brev til Facebook og Mark Zuckerberg hvor han kritiserte Facebook for sensur. Fredag kveld snudde Facebook i saken og tillater det ikoniske bildet fra Vietnamkrigen Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Hele forsiden på Aftenposten 9. september var viet sjefredaktør Espen Egil Hansen og hans brev til Facebook og Mark Zuckerberg hvor han kritiserte Facebook for sensur. Fredag kveld snudde Facebook i saken og tillater det ikoniske bildet fra Vietnamkrigen Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kim Phuc, jenta på Nick Uts ikoniske krigsbilde fra Vietnam, er lettet over at Facebook tillater publisering av bildet på nettsamfunnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anne Bayin, talsperson for stiftelsen The Kim Phuc Foundation, skriver i en epost til Aftenposten at Kim er lettet over Facebooks avgjørelse.

Bayin sier hun gir honnør til Aftenposten som fredag brukte hele førstesiden på et åpent brev til gründer Mark Zuckerberg.

– Vi setter pris på redaktørens holdning, skriver hun videre.

Bildet av 9 år gamle Kim Phuc, som skrikende og med smeltet hud flykter naken sammen med andre barn etter et sør-vietnamesisk napalmangrep i landsbyen Trang Bang i Vietnam i 1972, har ikke vært tillatt å dele på Facebook. Grunnen er at Facebook ikke tillater bilder av nakne mennesker.

Fredag kveld snudde Facebook i saken – og tillater nå at bildet publiseres på nettsamfunnet.

Les også:

Tom Egeland utestengt fra Facebook igjen

Solberg la ut nytt og sladdet Vietnam-bilde på Facebook

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært