Pence offentliggjør selvangivelsen

Republikanernes visepresidentkandidat Mike Pence (t.v.) har lagt fram selvangivelsen sin, men Donald Trump har så langt ikke gjort det samme. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix.
Republikanernes visepresidentkandidat Mike Pence (t.v.) har lagt fram selvangivelsen sin, men Donald Trump har så langt ikke gjort det samme. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Republikanernes visepresidentkandidat Mike Pence har lagt fram selvangivelsen sin, men Donald Trump nekter fortsatt å legge fram sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selvangivelsen viser at visepresidentkandidaten og Indiana-guvernøren har betalt mellom 10 og 16 prosent skatt de siste ti årene. Han og kona Karen tjente til sammen 113.026 dollar i fjor, tilsvarende litt over 900.000 norske kroner. Inntekten var den laveste de siste ti årene.

Høyest inntekt hadde paret i 2009 og 2010, da de tjente over 1,5 millioner kroner.

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump har fått mye kritikk for å ikke offentliggjøre selvangivelsen sin, noe både Hillary Clinton og hennes makker Tim Kaine på demokratisk side allerede har gjort.

Les også: Trump: – Putin er en mye bedre leder enn Obama

Trumps tilbakeholdenhet har skapt spekulasjoner om at han har mye å skjule, som at formuen hans er mye mindre enn han hevder, at han ikke har betalt skatt eller gitt noe til veldedighet, eller at han har hatt mistenkelige finansforbindelser til russiske interesser.

Les også:

Mexicos finansminister går av etter Trump-besøk

Hillary Clinton slår tilbake mot Trumps anklager

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært