Frykt for nye angrep etter gassflaskesaken i Paris

<p>Tre kvinner ble pågrepet i Boussy-Saint-Antoine sør for Paris torsdag kveld. Fransk politi sier at fransk sikkerhetstjeneste advarer om nye angrep. mange er arrestert etter funn av seks gassflasker i en bil parkert utenfor katedralen Notre-Dame i Paris.</p>
Tre kvinner ble pågrepet i Boussy-Saint-Antoine sør for Paris torsdag kveld. Fransk politi sier at fransk sikkerhetstjeneste advarer om nye angrep. mange er arrestert etter funn av seks gassflasker i en bil parkert utenfor katedralen Notre-Dame i Paris. Foto: Christian Hartmann / Reuters

Franske myndigheter er i høy beredskap og frykter nye angrep. Fredag ble nok en mann pågrepet etter funnet av gassflasker i en parkert bil ved Notre-Dame i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre kvinnene som ble pågrepet i Paris, mistenkt for å ha planlagt en terroraksjon mot Notre-Dame-katedralen, fikk instrukser fra IS i Syria, opplyser fransk påtalemyndighet.

Tre kvinner på 19, 23 og 39 år ble pågrepet i Boussy-Saint-Antoine sør for Paris torsdag kveld.

Ifølge den franske statsadvokaten François Molins tilhørte de tre en celle av radikale islamister og sto i kontakt med ledende personer i Den islamske staten (IS) i Syria.

IS bruker unge kvinner

– Terroristorganisasjonen benytter ikke bare kvinner, men unge kvinner som lærer dem å kjenne, sa Molins under en pressekonferanse fredag ettermiddag.

De tre kvinnene ble pågrepet i forbindelse med funnet av en gammel, avskiltet bil nær Notre-Dame-katedralen i Paris søndag. Bilen viste seg å inneholde seks gassflasker, men det ble ikke funnet noen tennmekanisme.

Politiet tror likevel at kvinnene, samt fem andre som er pågrepet i saken, planla å gjennomføre en terroraksjon.

Ifølge Molins har en av de pågrepne kvinnene hatt forhold til to ytterliggående islamister som tidligere i år gjennomførte dødelige terroraksjoner.

Kvinnen var forlovet med Larossi Abballa, som drepte to politimenn i Magnanville i juni, samt med Adel Kermiche som drepte en gammel prest under søndagsmessen i juli.

Frykter nye angrep

Både en togstasjon i Paris og en drabantby er pekt ut som steder hvor franske myndigheter frykter nye angrep. Advarselen om mulige angrep kom fra fransk sikkerhetstjeneste torsdag, opplyser en politikilde.

Minst åtte personer er pågrepet etter at seks gassflasker søndag ble funnet søndag i en gammel Peugeot 607 som sto parkert uten skilter nær Notre-Dame-katedralen i Paris. Gassflaskene var imidlertid ikke koblet til noen detonator, og det var derfor ikke snakk om noen bombe.

Franske myndigheter er i høy beredskap på grunn av trusselbildet i landet. Statsminister Manuel Valls gjentok tidligere i uka på fransk TV at «terrortrusselen mot Frankrike aldri har vært så stor».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært