Fire personer omkom i togulykke i Spania

Se video.

Fire personer døde og minst 47 ble skadd i en togavsporing nordvest i Spania.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lokale myndigheter bekrefter at fire personer omkom i togulykken. Ifølge avisen El País var lokomotivføreren blant de omkomne.

Toget tilhører det portugisiske selskapet Comboios Portugal, og var på vei fra Vigo til Porto i Portugal da det sporet av. Det er fortsatt ukjent hva som forårsaket ulykken.

Ulykken skjedde nær stasjonen i byen O Porriño, omkring to mil sør for Vigo nær grensen til Portugal, klokken halv ti fredag formiddag lokal tid. O Porriño ligger om lag 450 kilometer nordvest for Madrid.

Bilder fra ulykkesstedet viser en vogn som ser ut til å ha truffet en strømmast og veltet.

Det var omkring 60 personer ombord i toget da det sporte av.

Store togulykker i Europa:

* Februar 2016: 11 mennesker omkom og 19 ble alvorlig skadd da to lokaltog frontkolliderte i Bad Aibling på en ettspor-strekning i den sørtyske delstaten Bayern.

* November 2015: 11 ansatte i et fransk togselskap omkom da et høyhastighetstog sporet av under en testkjøring utenfor Strasbourg.

* Juli 2013: 79 mennesker omkom og over 100 ble skadd da et tog sporet av i høy fart ved Santiago de Compostela i Spania.

* Mars 2012: To passasjertog kolliderte og sporet av i nærheten av Szczekociny i Polen. 16 mennesker omkom og 58 ble skadd.

* Februar 2010: 18 mennesker omkom da to tog frontkolliderte i landsbyen Buizingen i Belgia.

* Juni 2009: En eksplosjon på et godstog antente boliger hvor folk lå og sov i byen Viareggio i Italia. Over 20 mennesker omkom.

* September 2006: Et såkalt svevetog kjørte inn i et kjøretøy på en testbane i Emsland-området i Tyskland. 23 mennesker omkom.

* Januar 2006: 47 omkom da et tog på vei fra Bar til Bijelo Polje i Montenegro sporet av.

* Januar 2006: Opptil 46 mennesker omkom og nærmere 200 ble skadd da et tog sporet av og styrtet ned i en kløft utenfor Montenegros hovedstad Podgorica.

* Januar 2005: 17 mennesker omkom da et passasjertog kolliderte med et godstog nord for Bologna i Italia.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært