Meny

Utålmodig EU-president besøkte Downing Street

Storbritannias statsminister Theresa May sammen med EUs president Donald Tusk utenfor Downing Street 10 torsdag formiddag. Foto: Neil Hall / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EUs president Donald Tusk var torsdag i London for å holde sitt første formelle møte med Theresa May om brexit. Han oppfordret den britiske statsministeren til å få opp farten.

– For å si det enkelt, ballen er på deres banehalvdel nå. Jeg er klar over at det ikke er lett, men jeg håper likevel at dere vil være klare til å starte prosessen så snart som mulig, sa Tusk.

Han gjentok EUs budskap om at det ikke er aktuelt å starte forhandlinger før Storbritannia aktiverer Lisboatraktatens artikkel 50, som beskriver prosedyrene for utmelding av EU.

– Jeg sa til statsminister May at jeg er overbevist om at det vil være best for alle at vi starter forhandlingene snart, for å redusere og etter hvert gjøre slutt på usikkerheten, utdypet Tusk da han besøkte Latvia senere samme dag.

May understreket på sin side at godt samarbeid blir viktig for å sikre en så smidig utmeldingsprosess som mulig, kunne en talsperson ved statsministerens kontor i Storbritannia fortelle etter møtet.

– Hun sa at Storbritannia ville ta seg tid til å forberede forhandlingene, og hun gjentok at artikkel 50 ikke ville bli aktivert før utgangen av året, heter det i en uttalelse fra talspersonen.

Les også: Tusk: – EU må ta tilbake kontrollen

Tusk: Europa har snart ikke plass til flere flyktninger

Tusk: – Absurd å sammenligne EU og Hitler

Populært