Meny

Flere pågripelse etter gassfunn i bil i Paris

Franske soldater patruljerer foran Notre-Dame-katedralen i Paris. Arkivfoto: Philippe Wojazer / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To nye personer er pågrepet i Frankrike i forbindelse med funnet av en forlatt bil lastet med seks gassflasker i nærheten av Notre-Dame-katedralen i Paris.

Til sammen fire personer er dermed pågrepet etter det mistenkelige bilfunnet søndag. Det første paret, som ble pågrepet tirsdag i Sør-Frankrike, har ifølge etterforskerne tilknytning til radikale islamister.

Politiet leter også etter datteren til bileieren, som ifølge faren skal være radikalisert. Bileieren ble også forhørt av politiet, men ble satt fri tirsdag.

Det andre paret ble pågrepet av politiet natt til torsdag nær Montargis, cirka 110 kilometer sør for Paris, ifølge en politikilde.

Gassflaskene ble funnet i en Peugeot 607, som sto parkert uten bilskilt eller fører ved den historiske Notre-Dame-katedralen. Flaskene var ikke koblet til noen detonator, opplyser franske antiterrormyndigheter.

Sammen med eksperter innen rettsmedisin har de saumfart kjøretøyet, og har ifølge Le Parisien også funnet en bok med notater skrevet på arabisk.

Hendelsen tas svært alvorlig av franske myndigheter som er i høyeste beredskap på grunn av trusselbildet i landet. Statsminister Manuel Valls gjentok tidligere i uka på fransk TV at «terrortrusselen mot Frankrike aldri har vært så stor».

Populært