Meny

Trump opphever journalistforbud

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump har et anstrengt forhold til journalister og har nektet en rekke medier adgang til sine valgkampmøter. Nå opphever han forbudet. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trump vil ikke lenger nekte medier han misliker adgang til sine valgkamparrangementer.

Trump har blant annet nektet storavisen The Washington Post og ledende nettaviser som The Huffington Post, The Daily Beast og Politico adgang, men dette skal det nå bli slutt på.

En talskvinne for Trumps valgkamp, Hope Hicks, opplyser at praksisen vil opphøre fra og med torsdag. Det skulle bare mangle, mener redaktøren i The Washington Post, Martin Baron.

– Å trekke tilbake presseakreditteringene var uklokt, meningsløst og krenkende. Vi er glad for å se at forbudet endelig avvikles, sier Baron.

Trump har ofte klaget på presseomtalen han har fått i valgkampen, noe han også gjorde onsdag da han kunngjorde at alle journalister heretter vil få adgang.

– De kan ganske enkelt ikke behandle meg dårligere enn de alt gjør, sa Trump, som senest i forrige måned truet med å føye The New York Times til lista over medier han nektet å slippe til.

Les også: Clinton og Trump klar til ny dyst

Trump leder på fersk CNN-måling

«Naken Trump» dukket opp i flere amerikanske byer

Populært