Meny

Mann tilsto 27 år gammelt barnedrap i USA

Familien til Jacob Wetterling fikk endelig en avklaring på hva som skjedde med den 11 år gamle gutten i 1989.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danny Heinrich fra Minnesota innrømmer å ha drept og bortført elleve år gamle Jacob Wetterling for 27 år siden. Han førte selv politiet til guttens levninger.

Heinrich tilsto drapet og gikk med på å vise politiet hvor han hadde begravd elleveåringen allerede i august, men det satt i gang en lang forhandlingsprosess mellom forsvarsadvokater, etterforskere og påtalemyndighet.

Forhandlingene kan resultere i at staten dropper å rettsforfølge Heinrich for drapet, men Wetterlings familie har godtatt avtalen mot å endelig få svar på hva som skjedde med deres sønn.

– Det var en mulighet vi ikke kunne takke nei til. Etter nesten 27 år var Heinrich villig til å snakke, og vi måtte benytte oss av det, sier den amerikanske advokaten Andy Luger.

53-årige Heinrich innrømte å ha seksuelt misbrukt, bortført og skutt Wetterling i 1989, og deretter begravet ham på en åker sentralt i Minnesota.

Fra før er han tiltalt for befatning med overgrepsbilder, etter et funn i Heinrichs leilighet politiet gjorde i forbindelse med Wetterling-etterforskningen, og det er denne tiltalen som sannsynligvis blir prøvet for retten i november.

Saken førte til innføringen av en lov om registrering av seksualforbrytere i 1994. Loven er oppkalt etter Jacob Wetterling.

Populært