Meny

Politihelikopter styrtet i Mexico

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En pilot og tre politibetjenter døde da et politihelikopter styrtet i delstaten Michoacan i Mexico. Myndighetene etterforsker om helikopteret ble skutt ned av kriminelle.

Helikopteret styrtet da det tok del i en operasjon for å pågripe lederne av en kriminell bande. Michoacans guvernør Silvano Aureoles opplyste først at helikopteret ble skutt ned av en kriminell gjeng. Få timer senere trakk han imidlertid tilbake opplysningen.

– Jeg kan ikke bekrefte at det ble skutt ned. Vi etterforsker, sier Aureoles til TV-kanalen Televisa.

Helikopteret styrtet ved Apatzingan, en by i regionen Tierra Caliente, som er et område preget av vold som følge av narkotikahandel og borgere som tar loven i egne hender. I tillegg til de fire som mistet livet, ble en politibetjent såret i styrten.

Hvis det skulle bekreftes at helikopteret ble skutt ned, er det i så fall andre gang det skjer i Mexico. I mai 2015 skjøt medlemmer av et narkotikakartell ned et militærhelikopter i delstaten Jalisco. Alle åtte om bord ble drept.

Populært