Meny

Demonstranter stengte London-flyplass

Passasjerene på flyplassen måtte vente i flere timer i morgentimene fordi rullebanen ble stengt på grunn av demonstranter. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstranter tilknyttet Black Lives Matter-bevegelsen lenket seg tirsdag morgen fast på rullebanen ved City-flyplassen i London. Flyplassen måtte holde stengt i flere timer.

Ni demonstranter hadde lenket seg fast til hverandre på rullebanen, heter det i en uttalelse fra London-politiet.

Politiet ble varslet om lenkegjengen klokken 5.40. Flyplassen, som er særlig populær blant forretningsfolk, måtte stenge alle avganger og ankomster. Fly som skulle lande på City-flyplassen ble omdirigert til Southend og Gatwick. City-flyplassen var ved 10-tiden fortsatt stengt, men de første avgangene og ankomstene var planlagt å begynne ved 11-tiden.

Demonstrantene skal ha klart å svømme eller brukt gummibåt for å ta seg fram til rullebanen, som er omringet av vann nær Canary Wharf.

– Ingen er blitt pågrepet, opplyser politiet.

På Twitter tok den britiske avdelingen av Black Lives Matter-bevegelsen på seg ansvar for demonstrasjonen. Formålet var å rette søkelyset mot «Storbritannias miljømessige påvirkning på svarte». I en annen melding skrev bevegelsen at «sju av ti av landene som er hardest rammet av klimaendringer, ligger i subsaharisk Afrika».

Black Lives Matters-bevegelsen startet i USA som en politikritisk bevegelse etter meldinger om at flere afroafrikanere var blitt drept av politifolk.

Populært