Meny

1.400 evakuert fra skogbrann i turistområde i Spania

En skogbrann herjer i åsene i Benitachell og Jávea, og rundt tusen mennesker er blitt evakuert. Foto: Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1.400 personer er evakuert som følge av en skogbrann ved turistområder nordøst for Benidorm i Spania.

Brannen brøt ut søndag i nærheten av Jávea, og folk ble evakuert både her og fra feriestedet Benitachell som ligger i nærheten. Ifølge nødetatene er 320 hektar med skog og flere bygninger blitt ødelagt av flammene. Flere hundre brannfolk er satt inn i slukkingsarbeidet.

Myndighetene tror at brannen er påsatt, fordi det begynte å brenne flere steder på en gang.

Les også:  Over 1.000 evakuert fra krattbrann på Costa Blanca

– Dette er miljømessig terrorisme, det er ikke bare snakk om å sette vår naturarv i fare, dette angriper folk direkte, sier regionpresident i Valencia Ximo Puig.

Området er populært blant britiske og tyske turister. Det er også nordmenn i området. En av dem, Hermann Wettermann, fikk mandag beskjed om at de måtte evakueres fra feriestedet Cumbre del Sol. Overfor Spaniaavisen anslår han at minst ti norske familier er blitt evakuert.

Svært høye temperaturer og lav luftfuktighet har bidratt til å øke brannfaren. Også andre steder i Spania er det for tiden svært høy brannfare, og i flere områder ligger temperaturene over 40 grader i skyggen.

Populært