Meny

Putin og Erdogan vil gjenopprette forholdet

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan (t.v.) og Russlands president Vladimir Putin møtte hverandre i forkant av G20-møtet som starter i Kina søndag. Foto: Handout / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan er begge enige om å bedre forholdet mellom Russland og Tyrkia igjen etter ni måneder med tilnærmet isfront.

De to presidentene møtte hverandre i Hangzhou i Kina lørdag der de er for å delta på G20-toppmøtet som starter søndag.

– Det gjenstår mye arbeid før forholdet kan bli fullstendig gjenopprettet på alle områder. Men Tyrkia går igjennom en vanskelig periode med bekjempelse av terrorisme. Og jeg er sikker på at vi kan få til framskritt i samarbeidet mellom våre to land, sa Putin etter møtet.

Les også: Erdogan vil ikke ha korridor til Syria

Erdogan på sin side trakk fram energiindustrien som et mulig samarbeidsområde og nevnte blant annet gassrørledningen som det er planer om å bygge, som skal gå under Svartehavet fra Russland til Tyrkia.

Forholdet mellom Ankara og Moskva har vært anstrengt siden tyrkiske styrker skjøt ned et russisk jagerfly som befant seg i tyrkisk luftrom ved grensen til Syria. Episoden førte til at Russland innførte sanksjoner mot Tyrkia.

Les også: Tyrkia: Europa ydmyker oss

Det første skrittet for å normalisere forbindelsene mellom Ankara og Moskva skjedde i juni da Erdogan sendte et brev til Putin der han beklaget at jagerflyet ble skutt ned.

Les også: Erdogan kaller Putin en kjær venn

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært