Meny

Erdogan spør EU hvor pengene er

Erdogan møtte torsdag EU-parlamentets leder Martin Schulz. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan etterlyser over 50 milliarder kroner som EU har lovet å gi til Tyrkia som del av migrasjonsavtalen.

EU har lovet Tyrkia 6 milliarder euro, 56 milliarder kroner, for å hjelpe de rundt 3 millioner flyktningene som Tyrkia for tiden har tatt hånd om, påpekte Erdogan fredag.

– Hva har skjedd? Støtten fra EU til nå er på 183 millioner euro (1,7 milliarder kroner), og de ga ikke pengene til oss, men til UNICEF. Ingen land kan stå alene i denne krisen. Dessverre har ikke løftene blitt holdt i denne saken, sa Erdogan.

Avtalen som EU og Tyrkia inngikk i mars, har bidratt til kraftig reduksjon i antall migranter som tar seg over Egeerhavet til Hellas. Ifølge nyhetsbyrået AP er det nå frykt i Europa for at avtalen kan bryte sammen hvis det virkelig er slik at EU ikke har fulgt opp sine lovnader.

Les også: Tysk minister advarer om total EU-kollaps

Tyrkia: Europa ydmyker oss

Tyrkia-ekspert tror avtalen med EU ryker

Torsdag dro EU-parlamentets president Martin Schulz og migrasjonskommissær Dimitris Avramopoulos til Ankara. De to EU-toppene var raske med å hylle tyrkerne for landets håndtering av flyktningkrisen.

Schulz og Avramopoulos hadde møter med blant andre Erdogan.

Populært