Meny

Demonstranter krevde Maduros avgang

Demonstrantene har som mål å få gjennom en folkeavstemning mot president Maduro. Foto: Christian Veron / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Titusenvis av mennesker demonstrerte i Venezuelas hovedstad Caracas med krav om at president Nicolás Maduro må gå av.

Politiet brukte tåregass mot flere mennesker da de var på vei hjem fra massedemonstrasjonen som fant sted i hovedstaden torsdag. Det er uklart hva som utløste sammenstøtet.

Opposisjonen som demonstrerte, har som mål å få gjennom en folkeavstemning mot president Nicolás Maduro.

Etter at demonstrasjonen var over gjorde Maduro narr av det lave oppmøte og hevdet det kun var om lag 30.000 mennesker som stilte opp. Men Jesus Torrealba, leder for opposisjonen, sier mellom 950.000 og 1.1 millioner mennesker deltok, og Maduros motstandere varsler nye demonstrasjoner i nærmeste framtid.

Les også:  Venezuela kutter bånd til Brasil

Urfolk

Blant demonstrantene var rundt 100 urfolk fra stammene piaroa og jiwi. De ankom Caracas onsdag etter å ha gått, padlet og tatt buss i over 60 mil fra Amazonas-regnskogen.

– Vi har kommet for å se om de kommer til å løslate politiske fanger, sier Miguelina Caballero. Hun sier noen fra hennes stamme piaroa ble fengslet under kongressvalget i desember og anklaget for valgfusk.

Les også:  Opposisjonsleder i Venezuela sendt tilbake til fengsel

Kupp

Maduro hevdet tirsdag at motstanderne ønsker å bruke demonstrasjonen til å kuppe makten.

– Dersom de forsøker seg på kupp, bakholdsangrep og politisk motivert vold, vil de revolusjonære komme med et ukjent og overveldende svar, sa Maduro.

Opposisjonen har holdt en rekke demonstrasjoner i år. Noen av dem har endt i voldelige sammenstøt mellom opprørspoliti og aktivister, men de har ikke utgjort noen stor risiko for Maduros grep om makten i Venezuela.

Populært