Meny

Desperate nødsamtaler fra Orlando-massakren offentliggjort

Hør deler av samtalene i videoen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange pårørende fikk tekstmeldinger fra sine kjære som gjemte seg på nattklubben Pulse i Orlando da gjerningsmannen Omar Mateen skjøt og drepte 49 personer.

En søster ringer desperat 911 mens hun sender tekstmeldinger med broren som gjemmer seg inne på nattklubben Pulse i Orlando.

– Han skriver at det har vært skyting der inne. Og at mange er døde, sier kvinnen over telefon til nødetatene.

Den 20 år gamle broren sitter fanget på et toalett sammen med flere andre.

Se video øverst i artikkelen. 

– De er alle redde for å dø

Den skjebnesvangre kvelden i juni både tekstet, ringte og videochattet menneskene som var inne på nattklubben i Orlando for å få hjelp. De kontaktet sine nærmeste som igjen desperat prøvde å få kontakt med politiet. 

Hos Orlando-politiet ringte telefonene konstant. Ifølge Fox News måtte Orange County Sheriff's Office overta nødtelefonene som aldri kom frem til politiet. Det er disse samtalene som tirsdag ble gjort tilgjengelige for offentligheten. 

– Jeg ringte for ti minutter siden. Kjæresten min gjemmer seg på et toalett inne på Pulse. 

Slik begynner en av nødsamtalene.

– Sa hun noe om hvilket toalett hun gjemmer seg på?

– Hun vet ikke. Alt hun vet er at hun gjemmer seg på et toalett på Pulse, sammen med rundt 18 andre personer, forteller innringeren.

– To av dem er døde. De er alle redde for å dø.

Les også:  Orlando-drapsmann drept med åtte skudd

Saksøker Orlando-politiet 

Flere medier, blant andre nyhetsbyrået AP, har lenge kjempet for å få innsyn i nødsamtalene fra kvelden da massakren fant sted. Orange County har nå offentliggjort sine, men Orlando-politiet har foreløpig ikke villet gå ut med samtalene de sitter på. 

Fox News skriver at AP og andre medier nå går rettens vei for å få tilgang til samtaleregistrene. Spesielt interesserte er mediene i kommunikasjonen mellom gjerningsmannen Omar Mateen og politiet, hvor myndighetene hevder Mateen sverget troskap til IS. 

49 mennesker ble drept og 53 skadet i massakren. 

Les også:  Pulse gjenåpnes som minnested

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus