Norsk skip reddet over 1000 flyktninger

Se video av redningsaksjonen mandag i vinduet over.

Skipet Siem Pilot hjalp 1087 flyktninger fra åtte forskjellige gummibåter i sikkerhet mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsaksjonen fant sted rett utenfor kysten av Libya. Du kan se video av redningsaksjonen øverst i saken. Den viser sterke bilder av svært overfylte båter. Et lite spedbarn er blant dem som reddes om bord i Siem Pilot.

Les mer: 6.500 flyktninger er reddet utenfor Libya

Åtte timers arbeid

Redningsarbeidet tok over åtte timer, og det var svært mange som hoppet i vannet. Disse hadde fått utdelt redningsvester på forhånd. Det skriver Kripos på Twitter.

Ifølge Kripos er flertallet av de som ble reddet fra Vest-Afrika og Bangladesh. Siem Pilot satte flyktningene i land i den italienske havnebyen Corigliano.

Norges innsats med Siem Pilot skulle opprinnelig avsluttes i april i år, men oppdraget ble forlenget med seks måneder fordi behovet for redningsbåter i Middelhavet fremdeles er stort.

Les også: Fra åpne hjerter til stengte grenser i Europa

10.000 de to siste dagene

Rundt 10.000 flyktninger har blitt reddet fra Middelhavet bare de to siste dagene. Økningen i antall flyktninger som kommer til Italia med båt denne uken skyldes gode værforhold, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Det totale antallet flyktninger som har ankommet Italia hittil i år har økt til 112.500, ifølge FNs høykommissær for flyktninger og den italienske kystvakten

Les også: – EUs flyktningavtale med Tyrkia er en skam

Personvernpolicy