Hawaii stålsetter seg for to orkaner

Videoen fra NASA viser de to orkanene, Madeline og Lester, som er på vei mot Hawaii, i tillegg til en tredje orkan, Gaston, som befinner seg i Atlanterhavet.

Innbyggere på Hawaii hamstrer mat og vann mens de forbereder seg på orkanene Madeline og Lester. Et orkanvarsel er utstedt for Maui, Molokai, Lanai og Big Island.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er alltid en viss skepsis til at stormene blir så store og ille som det værvarslene sier, forteller pensjonist og birøkter Peggy Beckett mens hun hamstrer hermetikk på et lokalt supermarked i byen Hilo på Big Island.

Madeline, som tirsdag kveld ble omtalt som en såkalt kategori fire-orkan, ble ved 9-tiden onsdag nedjustert til kategori én etter at vindstyrkene avtok ned til 40 meter per sekund.

Stormen hadde tirsdag vindstyrker opp mot 58 meter per sekund, og er ventet å treffe Hawaiis kyst i innen torsdag. Madeline kan potensielt gjøre stor skade.

Også orkanen Lester er på vei mot Hawaii, men den ventes å kunne avta til en tropisk storm før den treffer øygruppen.

– Jeg ber dere om å umiddelbart gjøre grep for å sikre deres familier, kjære, ansatte og eiendommer, sier Hawaiis guvernør David Ige i en uttalelse.

USAs president Barack Obama skal etter planen besøke øya Oahu denne uken. Det hvite hus opplyser at det følger med på værutviklingen, men at besøket trolig vil gjennomføres som planlagt.

Sist gang en orkan rammet Hawaii, var i 1992, da orkanen Iniki rammet øya Kauai.

Personvernpolicy