Radiosignal fra verdensrommet

Et russisk romobservatorium har fanget opp signaler fra en fjerntliggende stjerne. Se video.

Et russisk romobservatorium har fanget opp signaler fra en fjerntliggende stjerne, men eksperter avviser teorier om at signalene kan komme fra utenomjordisk liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er noe som rutinerte forskere ser ut til å ha avvist, sier astronom Robert Cumming ved Onsala-observatoriumet sør for Göteborg.

Signalene ble fanget opp 15. mai i fjor av et radioteleskop i Kaukasus sør i Russland. Signalene ble sporet til stjernen HD164595 i stjernebildet Herkules, som ligger nesten 95 lysår unna vår planet. Det er kjent at stjernen har minst én planet, HD164595b, som er like stor som Neptun.

Les også: Stephen Hawking lanserer jakt på utenomjordisk liv

Nyhetene om signalene ga opphav til hete diskusjoner om at de kunne ha kommet fra intelligent liv. Det har ikke lyktes forskerne å finne igjen signalene i ettertid, og de fleste eksperter er svært skeptiske.

Også tidligere har det skjedd at lignende signaler har blitt fanget opp fra verdensrommet. Heller ikke da har man kunnet finne dem igjen, og det meste peker på at det også ved disse anledningene har vært signaler som ikke har noe med utenomjordisk liv å gjøre.

Les også: Hevder å ha funnet bevis på utenomjordisk liv

Det russiske teleskopet er ikke kjent for å kunne foreta slike observasjoner, forklarer Cumming, som viser til at den tekniske kvaliteten ikke er bra nok til å kunne gi korrekte avlesninger.

Personvernpolicy