Kraftig tyfon på vei mot Japan

Bølger slår inn mot Chosi i Japan under tyfonen Mindulle forrige uke. Nå er det tyfonen Lionrock som er på vei mot øystaten. Foto: Kyodo / Reuters / NTB scanpix
Bølger slår inn mot Chosi i Japan under tyfonen Mindulle forrige uke. Nå er det tyfonen Lionrock som er på vei mot øystaten. Foto: Kyodo / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den kraftige tyfonen Lionrock herjer i Nordøst-Japan. Titusenvis av innbyggere har blitt beordret til å evakuere hjemmene sine.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyfonen har oversvømt flere byer etter at den traff land i byen Ofunato, 400 kilometer nordøst for Tokyo tirsdag.

Det som ifølge Japans meteorologiske institutt er det den første tyfonen som rammer området direkte siden 1951, har så langt skadd seks mennesker.

Lionrock bringer med seg sterke vinder og kraftig regnvær, og i byen Miyako har rekordhøye 80 millimeter regn i timen falt ned tirsdag.

Vindene blåser i opptil 45 sekundmeter, og tyfonen beveger seg nordvestover i rundt 14 meter i sekundet.

Mer enn 100 flyavganger er kansellert, og over 35.000 hjem er uten elektrisitet. Ifølge TV-bildene når vannet nå folk opp til knærne i enkelte byer, og på øya Hokkaido kan stormen generere opptil 10 meter høye bølger.

Lokale myndigheter arbeider nå med å bygge store hauger av sandsekker for å demme opp mot bølgene, og har åpnet flere offentlige bygg for å gi ly for stormen.

Ifølge landets meteorologiske institutt vil det bli sterk vind og store nedbørsmengder i områder som ble ødelagt av jordskjelvet og tsunamien i 2011.

Tyfonen er sesongens tiende, ifølge Meteorologisk institutt.

Personvernpolicy