Mexicos president avskjediger politisjef

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mexicos president Enrique Pena Nieto har avskjediget sjefen for den føderale politistyrken etter at politiet ble anklaget for drap på minst 22 personer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politisjef Enrique Galindo blir fjernet for at etterforskningen skal være åpen, ifølge Miguel Angel Osorio Chong i innenriksdepartementet.

I en rapport som ble publisert for to uker siden, anklaget landets menneskerettighetskommisjon det føderale politiet for vilkårlige drap på 22 personer på en gård i delstaten Michoacan i mai i fjor. Personene var mistenkt for å være medlemmer av et narkotikakartell. Michoacan, som ligger om lag 30 mil vest for hovedstaden Mexico by, er en av de mest voldelige regionene i landet.

Lederen for kommisjonen, Luis Raul Gonzalez Perez, sa at det også forekom to tilfeller av tortur og ytterligere to dødsfall som følge av overdreven vold fra politiets side. Myndighetene har nektet å frigi obduksjonsrapportene, og en etat for åpenhet i forvaltningen har slått fast det ikke er noe som tyder på menneskerettighetsbrudd.