PKK tar ansvaret for bilbombe i Tyrkia

Røyk stiger opp fra bygningen der en bilbombe gikk av i Cizre i Tyrkia fredag.
Røyk stiger opp fra bygningen der en bilbombe gikk av i Cizre i Tyrkia fredag. Foto: Reuters Tv / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst elleve politifolk er drept og nærmere 80 andre såret, etter at en bilbombe eksploderte ved et politihovedkvarter sørøst i Tyrkia. Den kurdiske PKK-geriljaen har tatt på seg ansvaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilbomben gikk av fredag formiddag lokal tid, og bilder fra tyrkisk TV viser røyk som stiger opp fra politihovedkvarteret i byen Cizre.

Bygningen har fått store skader og er redusert til en utbombet betongstruktur omgitt av hauger med bygningsrester.

– Vi vil gi disse usle angriperne svaret de fortjener, sa statsminister Binali Yildirim i Istanbul noen timer senere.

Den kurdiske PKK-geriljaen bekrefter i en kunngjøring på sin nettside at det var de som to bak bilbomben, og opplyser at det vil bli gitt flere opplysninger lørdag.

Aktuelt: Tyrkia én måned etter kuppforsøket: – Den største utrenskningen i moderne historie

Bygninger i brann

Også andre bygninger i nærheten av politihovedkvarteret fikk store skader, og flere begynte å brenne da bomben eksploderte.

Tolv ambulanser og to helikoptre ble sendt til åstedet etter angrepet, ifølge det tyrkiske helsedepartementet. Det statlige nyhetsbyrået Anadolu melder at bilbomben eksploderte ved en kontrollpost 50 meter unna politihovedkvarteret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: IS jaget ut av by under tyrkisk Syria-intervensjon

Angrep nesten hver dag

Cizre ligger i Simak-provinsen, som grenser til både Syria og Irak, og befolkningen er hovedsakelig kurdere. Det er ofte sammenstøt her mellom regjeringsstyrker og kurdiske opprørere, blant annet fra PKK.

Etter at våpenhvilen mellom regjeringen og PKK brøt sammen i fjor, har geriljaen angrepet tyrkiske sikkerhetsstyrker nesten hver eneste dag.

Angrepet på hovedkvarteret til opprørspolitiet i Cizre skjedde bare et par dager etter at Tyrkia sendte stridsvogner over grensa til Syria. Ifølge tyrkiske myndigheter skal de brukes til å bekjempe både ekstremistgruppa IS og PKK-allierte kurdiske opprørere i grenseområdene.

Les også: Tyrkia varsler mer aktiv rolle i Syria