– Boko Haram-lederen alvorlig såret i flyangrep

Det utloves belønning på Abubakar Shekau, som denne plakaten på en vegg i landsbyen Baga i delstaten Borno viser. Shekau er nå angivelig alvorlig såret i et flyangrep. Foto: Reuters / NTB scanpix
Det utloves belønning på Abubakar Shekau, som denne plakaten på en vegg i landsbyen Baga i delstaten Borno viser. Shekau er nå angivelig alvorlig såret i et flyangrep. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ekstremistgruppen Boko Harams leder Abubakar Shekau er angivelig alvorlig såret i et flyangrep, og andre av islamistbevegelsens militærledere er blitt drept, ifølge Nigerias hær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nigerianske myndigheter har flere ganger tidligere uttalt at Shekau ved en rekke anledninger har blitt drept. Hver gang har han dukket opp igjen kort tid etter på videoopptak.

Meldingene om at han nå er alvorlig såret, er ikke bekreftet av noen andre enn landets hær.

– Shekau ble alvorlig såret i en skulder under fredagens flyangrep, sier hærens talsmann Sani Usman i en uttalelse, uten å gi flere detaljer.

Ifølge Usman ble tre Boko Haram-kommandører bekreftet drept, og ytterligere andre såret i det samme angrepet.

Angrepet fant ifølge Usman sted under fredagsbønnen i landsbyen Taye, i Sambisa-skogen i delstaten Borno.

Boko Haram står sterkt nordøst i Nigeria, og har også angrepet områder i nabolandene Tsjad, Niger og Kamerun. Siden 2009 har rundt 20.000 mennesker blitt drept og minst 2,6 millioner blitt drevet på flukt som følge av islamistbevegelsens herjinger.

Personvernpolicy