Svensk lege la igjen lapp da han fant død kvinne

En svensk lege la igjen en lapp på kjøkkenet med dødsbudskap da han fant en død kvinne på baderommet. Ingen pårørende ble varslet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnens sønn skulle besøke henne i omsorgsboligen. Der fant han henne liggende død på baderomsgulvet, iført kun undertøy og med rullatoren over seg. På kjøkkenet fant sønnen dødsbudskapet på en lapp som en lege hadde lagt fra seg før legen forlot boligen.

– Å gå inn til sin mor og tro at man skal hjelpe henne handle, og i stedet finne henne død på denne måten. Jeg forstår ikke hvordan det kan skje. Å etterlate seg et dødt menneske på denne måten viser manglende menneskeverd, sier sønnen til Arbetarbladet.

Kvinnen døde i løpet av natten som følge av en blodpropp i en lunge, og ble funnet morgenen etter.

Både hjemmehjelptjenesten og den ansvarlige legen har begått feil, innrømmer Sätra helsesenter, som nå skal granske hendelsen.

Personvernpolicy