Store stein kastet ned på dansk motorvei – én omkom

Flere store steiner ble natt til søndag kastet fra ei bru over en motorvei på Fyn. En av steinene (ikke på bildet) traff en passerende bil slik at en person mistet livet og en annen ble skadd.
Flere store steiner ble natt til søndag kastet fra ei bru over en motorvei på Fyn. En av steinene (ikke på bildet) traff en passerende bil slik at en person mistet livet og en annen ble skadd. Foto: Fyns Politi / NTB scanpix

En kvinne mistet livet og en mann ble alvorlig skadd da en bil med en tysk familie ble truffet av en stor stein på en motorvei på Fyn i Danmark. Politiet betegner hendelsen som drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Steinen, som beskrives som en betongkloss, ble kastet ut fra ei bru over motorveien ved 4-tiden søndag morgen.

Det var en 33 år gammel tysk kvinne fra Recklinghausen i Nordrhein-Westfalen som mistet livet, ifølge tysk politi. Hennes 36 år gamle mann ble alvorlig skadd, mens deres fem år gamle sønn som satt i baksetet, fikk lettere skader.

Flere steiner

Politiet opplyser at det ikke bare ble kastet én tung stein, men flere fra brua. At politiet har startet en drapsetterforskning, skyldes steinenes vekt, opplyser etterforskningslederen Michael Lichtestein ved Fyns Politi til nyhetsbyrået Ritzau.

– Når man kaster så tunge steiner mot frontruten av en bil, mener vi at man forutser at noen kan dø av det, sier han.

Søndag formiddag ble bilder av steinene offentliggjort i håp om at noen kommer til å kjenne dem igjen. Den ene ligner en brostein og veier 9,5 kilo. Den andre beskrives som en spesialstein og veier cirka 30 kilo.

Ved 04-tiden

To steiner ble først kastet ned på motorveien fra ei bru like før klokka 4. Men det var altså en tredje stein som rammet bilen med familien på tre personer.

Familien kjørte vestover i retning mot Jylland. Motorveien ble stengt i flere timer etter ulykken, men ble åpnet igjen klokka 8.

– Vi har allerede nå valgt å gå ut med opplysninger om hvordan ulykken skjedde i håp om at det er noen der ute som kan hjelpe til med opplysninger slik at vi kan finne gjerningsmannen eller gjerningsmennene, skriver vaktsjef Mie Brøchner ved Fyns politi i en pressemelding.

Har skjedd før

En kveld i januar ble en annen familie rammet av en 30 kilo tung betonghelle, som tilsynelatende ble kastet fra samme bru.

Moren fikk hodeskade, mens faren slapp uskadd unna. Politiet kalte det «nærmest et mirakel» at familien ikke kom alvorlig til skade.

Betonghellene ble spredt utover motorveien, og flere andre biler kjørte over dem, men heller ingen andre ble alvorlig skadd i hendelsen.

Den gang regnet politiet med at betonghellene hadde falt fra en bil, en lastebil eller en trillebår.

Personvernpolicy