– 37 land har tatt vannet tilbake på offentlige hender

Hvem skal eie vannet? Debatten går i Danmark denne uka. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Hvem skal eie vannet? Debatten går i Danmark denne uka. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

235 regioner og land har tilbakeført vannforsyningen til det offentlige siden år 2000, ifølge en nederlandsk rapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brutte løfter og høye priser oppgis som hovedgrunnene til at man vender det private markedet ryggen, melder danske Information.

Danske myndigheter vurderer privatisering av vannforsyningen, mens det i rapporten fremgår at andre steder som har prøvd seg har blandet erfaring med slike prosesser, melder den danske avisen.

Sverige, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Belgia, er blant landene som siden årtusenskiftet har tilbakeført hele eller deler av vannforsyningen til det offentlige, ifølge rapporten Our Public Water Future, som ble utgitt i fjor av den nederlandske tenketanken Transnational Institute.

Rapporten dokumenterer 235 tilfeller av nasjonalisering av vannforsyning i land og regioner.

Debatten går høyt om privatisering av vannressurser i Danmark denne uken, etter at regjeringen tirsdag la opp til en ny strategi for vannforsyningen. Strategien skal være laget på bakgrunn av en hemmeligholdt rapport fra konsulentselskapet McKinsey, skriver Information. Her skal det ifølge Jyllands-Posten blant annet hete at danskene kan spare større beløp på en «effektivisering gjennom privatisering».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus