New York Times: Stor gjeld i Trumps selskaper

Ifølge New York Times har Republikanernes presidentkandidat Donald Trump større gjeld enn det som er gjort kjent tidligere. Foto: Reuters/ NTB scanpix
Ifølge New York Times har Republikanernes presidentkandidat Donald Trump større gjeld enn det som er gjort kjent tidligere. Foto: Reuters/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Donald Trump har lansert seg selv som en storveies forretningsmann. Imidlertid skylder forretningsimperiet til Republikanernes presidentkandidat mange hundre millioner doller, ifølge New York Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisen har gravd i de forskjellige selskapene til Trump i USA og funnet ut at han har gjeld på til sammen minst 650 millioner dollar, eller vel 5 milliarder norske kroner.

Dette er det dobbelte av det som kommer fram av papirene som er levert inn i forbindelse med at han ble formelt registrert som presidentkandidat. Ifølge New York Times er Trumps store formue sterkt avhengig av mange finansielle støttespillere, og mange av dem har fått hard verbal behandling under Trumps valgkamp.

Les også: Clinton kaller Trumps frieri til svarte velgere ignorant

Trump sier han beklager å ha fornærmet folk

«Naken Trump» dukket opp i flere amerikanske byer

Trump spiller høyt med ny ledelse

Ett eksempel er en kontorbygning på Avenue of the Americas på Manhattan der Trump er en av eierne. Bygget er belånt med 950 millioner dollar. Blant långiverne er Bank of China, en av de største bankene i det landet Trump har angrepet for å være en økonomisk fiende av USA. En annen långiver er Goldman Sachs, en finansinstitusjon som Trump mener kontrollerer Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton, fordi de har betalt henne 675.000 dollar i honorar for å holde en tale.

Personvernpolicy