Frankrike beslagla 2000 døde sjøhester

Disse illustrasjons-sjøhestene er fotografert under lykkeligere omstendigheter ved akvariet i Tennessee. Foto: Joanne Merriam/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0).
Disse illustrasjons-sjøhestene er fotografert under lykkeligere omstendigheter ved akvariet i Tennessee. Foto: Joanne Merriam/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0).

Fransk tollvesen opplyser fredag at de fant 2000 døde sjøhester i pakker på vei til Vietnam.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dyrene er ettertraktet i Asia, der de bruk i tradisjonell medisin, som afrodisiakum og suvenirer. De døde og dehydrerte sjøhestene, en vernet dyreart, ble funnet 28. juli og 8. august skjult i flypostpakker, melder nyhetsbyrået AFP. Pakkene var sendt fra det vestafrikanske landet Guinea og på vei til Vietnam, ifølge fransk tollvesen.

Olivier Gourdon, som jobber for tollvesenet i Paris, sier til AFP at slike beslag «gjøres forholdsvis ofte». Dyrene er vernet under den såkalte Washingtonkonvensjonen, en multilateral avtale om kontroll av handel med ville dyr og planter.

Han sier de i hovedsak sendes fra afrikanske land til Vietnam, samt Kina og Japan. I tillegg til å brukes i tradisjonell medisin selges de til turister som suvenirer.

Han ønsket ikke å anslå noe om verdien av funnet, men omkring 19.000 sjøhester som ble beslaglagt i februar 2015 på vei fra Madagaskar til Hong Kong, hadde en anslått verdi på 200.000 euro (ca 1,6 millioner kroner).

Personvernpolicy