Trump sier han beklager å ha fornærmet folk

Presidentkandidat Donald Trump foretok en uvant botsøvelse torsdag da han beklaget å ha fornærmet folk med sin ufine måte å snakke på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Noen ganger, når det går hett for seg i debatter og du snakker om en rekke emner, velger du ikke de rette ordene eller du sier feil ting. Jeg har gjort det, og tro det eller ei, men det beklager jeg, sa Trump på et valgmøte i Charlotte i delstaten North Carolina.

– Jeg beklager virkelig. Særlig der det har påført folk personlig smerte.

Torsdagens møte er det første siden han byttet ut valgkampledelsen sin. De fleste spådde at endringen ville åpne for å «la Trump være Trump». Det var ventet at han skulle gå tilbake til sin skarpe og til dels splittende retorikk etter at han den siste tiden tidvis har lagt an en mildere og rundere tone i håp om å samle partiet. Flere har påpekt at så lenge Trump holder seg til manus, slik han gjorde torsdag, er tonen mer forsonende, mens det fort sklir ut når han improviserer og snakker «rett fra levra».

– For mye står på spill til at vi kan la oss oppsluke av disse tingene, men én ting lover jeg dere: Jeg kommer alltid til å servere dere sannheten, sa Trump, som for tiden sliter på meningsmålingene i så godt som alle de såkalte vippestatene, der seier kan bli avgjørende for utfallet av presidentvalget i november.

Hillary Clinton leder på meningsmålingene etter flere uker der Trump har stått for en rekke blemmer, som har drevet vekk de republikanske kjernevelgerne, samtidig som hans egne tilhengere river seg i håret.

Les også:

Ulf Leirstein alene om Trump-støtte

«Naken Trump» dukket opp i flere amerikanske byer

Personvernpolicy