Ti døde i tre bombeangrep i Tyrkia

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et tredje bombeangrep i Sørøst-Tyrkia der fire er drept, øker det totale dødstallet i løpet av de siste timene til ti personer. Flere hundre er såret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det nyeste angrepet rammet en militærkonvoi i tettstedet Bitlis.

Tre av de drepte i det siste angrepet var tyrkiske soldater, og den fjerde var en tyrkisk sikkerhetsvakt, ifølge nyhetsbyrået Anadolu. Ifølge byrået står den kurdiske PKK-geriljaen bak også dette angrepet.

To lignende angrep skjedde i løpet av kvelden onsdag og morgenen torsdag, og totalt har dermed ti mennesker mistet livet og 228 blitt såret i tre lignende hendelser.

Aktuelt: Tyrkia én måned etter kuppforsøket: – Den største utrenskningen i moderne historie

Fjerde på en uke

Angrepet i Bitlis skjedde bare noen få timer etter et lignende angrep på en politistasjon i Elazig, der tre ble drept og minst 143 personer ble såret. For 14 av dem er tilstanden alvorlig, ifølge Elazigs guvernør Murat Zoruoglu.

Det første bilbombeangrepet i rekken, også det mot en politistasjon, skjedde i Van-regionen ved 23-tiden onsdag. Der ble tre ble drept og 73 ble såret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt har dermed fire bombeangrep rammet Sørøst-Tyrkia denne uken, etter at åtte personer døde i et angrep mot en trafikkstasjon mandag.

Les også: Tyrkia truer med å bryte alliansen med USA

– Skal knuse PKK

Forsvarsminister Fikri Isik uttaler at det er det militante kurdiske arbeiderpartiet PKK som sto bak angrepet i Elazig. Myndighetene mener samme gruppe skal stå bak de tre andre angrepene også.

– Vi skal knuse PKK slik vi knuste FETO, sier Isik, og refererer til måten tyrkiske myndigheter har slått ned på tilhengerne av den islamske predikanten Fethullah Gülen, som anklages for å ha forsøkt et statskupp.

Sørøst-Tyrkia har vært preget av vold og usikkerhet etter at våpenhvilen mellom PKK og myndighetene opphørte i juli i fjor, og ifølge AFP har over 40.000 mennesker blitt drept siden PKK, som av både Tyrkia og vestlige land betegnes som en terrororganisasjon, tok til våpen i 1984.

Les også:

Tyrkia vil løslate 38.000 fanger

Erdogan-rival risikerer 1.900 års fengsel