Ti døde i tre bombeangrep i Tyrkia

Et tredje bombeangrep i Sørøst-Tyrkia der fire er drept, øker det totale dødstallet i løpet av de siste timene til ti personer. Flere hundre er såret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nyeste angrepet rammet en militærkonvoi i tettstedet Bitlis.

Tre av de drepte i det siste angrepet var tyrkiske soldater, og den fjerde var en tyrkisk sikkerhetsvakt, ifølge nyhetsbyrået Anadolu. Ifølge byrået står den kurdiske PKK-geriljaen bak også dette angrepet.

To lignende angrep skjedde i løpet av kvelden onsdag og morgenen torsdag, og totalt har dermed ti mennesker mistet livet og 228 blitt såret i tre lignende hendelser.

Aktuelt: Tyrkia én måned etter kuppforsøket: – Den største utrenskningen i moderne historie

Fjerde på en uke

Angrepet i Bitlis skjedde bare noen få timer etter et lignende angrep på en politistasjon i Elazig, der tre ble drept og minst 143 personer ble såret. For 14 av dem er tilstanden alvorlig, ifølge Elazigs guvernør Murat Zoruoglu.

Det første bilbombeangrepet i rekken, også det mot en politistasjon, skjedde i Van-regionen ved 23-tiden onsdag. Der ble tre ble drept og 73 ble såret.

Totalt har dermed fire bombeangrep rammet Sørøst-Tyrkia denne uken, etter at åtte personer døde i et angrep mot en trafikkstasjon mandag.

Les også: Tyrkia truer med å bryte alliansen med USA

– Skal knuse PKK

Forsvarsminister Fikri Isik uttaler at det er det militante kurdiske arbeiderpartiet PKK som sto bak angrepet i Elazig. Myndighetene mener samme gruppe skal stå bak de tre andre angrepene også.

– Vi skal knuse PKK slik vi knuste FETO, sier Isik, og refererer til måten tyrkiske myndigheter har slått ned på tilhengerne av den islamske predikanten Fethullah Gülen, som anklages for å ha forsøkt et statskupp.

Sørøst-Tyrkia har vært preget av vold og usikkerhet etter at våpenhvilen mellom PKK og myndighetene opphørte i juli i fjor, og ifølge AFP har over 40.000 mennesker blitt drept siden PKK, som av både Tyrkia og vestlige land betegnes som en terrororganisasjon, tok til våpen i 1984.

Les også:

Tyrkia vil løslate 38.000 fanger

Erdogan-rival risikerer 1.900 års fengsel

Personvernpolicy