Meny

Nord-Korea: – Vi produserer plutonium igjen

Dette udaterte bildet fra Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå viser en oppskyting av en ballistisk rakett fra en ubåt. Arkivfoto: KCNA / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea har ingen planer om å slutte med testingen av atomvåpen og har gjenopptatt produksjonen av plutonium fra brukte brenselsstaver, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Kyodo.

Opplysningene kommer fra Nord-Koreas atomenergiinstitutt, som kontrollerer Nord-Koreas største atomanlegg Yongbyon. I et skriftlig intervju med Kyodo opplyser instituttet at det har produsert høyanriket uran som kan brukes både i atomvåpen og til atomkraft, «i henhold til planen».

Instituttet vil ikke avsløre hvor mye plutonium eller anriket uran Nord-Korea har produsert, men det fastslår at det ikke foreligger noen planer om å stanse produksjonen så lenge USA «truer» landets myndigheter.

Les også: Hevder Nord-Korea tvinger i arbeiderne dop for å ferdigstille prestisjeprosjekt

Japan reagerer sterkt på nordkoreansk rakettoppskyting

Bli med Jacob (22) på rundreise i verdens mest lukkede land – Nord-Korea

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) meldte i juni at Nord-Korea kan ha startet opp anlegget for å gjenvinne plutonium slik at det kan brukes i atomvåpen.

Den typen plutonium som brukes i atombomber, må vanligvis gjenvinnes fra brenselsstaver som er brukt i atomreaktorer.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus