Nord-Korea: – Vi produserer plutonium igjen

<p>Dette udaterte bildet fra Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå viser en oppskyting av en ballistisk rakett fra en ubåt. Arkivfoto: KCNA / Reuters / NTB scanpix</p>
Dette udaterte bildet fra Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå viser en oppskyting av en ballistisk rakett fra en ubåt. Arkivfoto: KCNA / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nord-Korea har ingen planer om å slutte med testingen av atomvåpen og har gjenopptatt produksjonen av plutonium fra brukte brenselsstaver, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Kyodo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opplysningene kommer fra Nord-Koreas atomenergiinstitutt, som kontrollerer Nord-Koreas største atomanlegg Yongbyon. I et skriftlig intervju med Kyodo opplyser instituttet at det har produsert høyanriket uran som kan brukes både i atomvåpen og til atomkraft, «i henhold til planen».

Instituttet vil ikke avsløre hvor mye plutonium eller anriket uran Nord-Korea har produsert, men det fastslår at det ikke foreligger noen planer om å stanse produksjonen så lenge USA «truer» landets myndigheter.

Les også: Hevder Nord-Korea tvinger i arbeiderne dop for å ferdigstille prestisjeprosjekt

Japan reagerer sterkt på nordkoreansk rakettoppskyting

Bli med Jacob (22) på rundreise i verdens mest lukkede land – Nord-Korea

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) meldte i juni at Nord-Korea kan ha startet opp anlegget for å gjenvinne plutonium slik at det kan brukes i atomvåpen.

Den typen plutonium som brukes i atombomber, må vanligvis gjenvinnes fra brenselsstaver som er brukt i atomreaktorer.

Personvernpolicy