BBC: – Nordkoreansk toppdiplomat hoppet av

Nord-Koreas viseambassadør til Storbritannia har hoppet av sammen med familien sin, ifølge BBC og flere andre medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom opplysningen stemmer, vil dette være en av de mest profilerte avhoppingene fra det isolerte landet de siste årene, skriver Reuters.

Den sørkoreanske avisen JoongAng Ilbo meldte tirsdag at en ledende nordkoreanske diplomat i Storbritannia hadde hoppet av til «et tredjeland» sammen med sin kone og sin sønn. Ifølge BBC er det snakk om karrierediplomaten Thae Yong Ho, som er rådgiver og ambassadørens stedfortreder ved ambassaden i London.

JoongAng Ilbo sier diplomaten har lagt ut på en nøye planlagt reise for å hoppe av og at han var i ferd med å lande og søke asyl i et tredjeland. Det er uklart om det siste er en referanse til Storbritannia. Betegnelsen brukes vanligvis i sørkoreanske medier om andre land enn Sør- og Nord-Korea.

En tjenestemann ved den nordkoreanske ambassaden i London ville ikke bekrefte meldingene om avhoppingen og sier det hele «kom brått på».

– Dersom det er på sin plass å komme med et svar, er det mulig du vil høre svaret vårt, sier tjenestemannen. Ytterligere telefonsamtaler til ambassaden ble ikke besvart. Anrop til Thaes mobiltelefon gikk videre til en talepostkasse.

Personvernpolicy