Pyroman siktet for skogbrann i California til stor jubel fra lokale

Det brøt ut jubel og applaus da politiet kunngjorde at de hadde pågrepet en mann mistenkt for å ha startet 17 branner i California, inkludert skogbrannen som har herjet de siste dagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet sier de har jobbet med en sak mot den 40 år gamle mannen i over et år, men at de ikke hadde nok bevis mot ham før skogbrannen som i helgen la 175 hus i ruiner i byen Lower Lake.

– Det er en glede å kunngjøre arrestasjonen av en 40 år gammel mann fra Clearlake for 17 tilfeller av brannstiftelse, sa sheriff Brian Martin i Lake fylke på et offentlig møte tirsdag, melder Reuters.

Det brøt umiddelbart ut jubel og applaus blant den oppmøtte lokalbefolkningen, som har blitt hardt rammet av flammene. Stemningen i lokalsamfunnet er hatsk, og mange har gitt uttrykk for at den 40-år gamle bygningsarbeideren fortjener en grusom straff.

Mannens hjemby, Clearlake, ble evakuert som følge av den siste brannen, men unnslapp flammene. Det brenner fortsatt i de knusktørre skogområdene i fylket, men 4.000 evakuerte fikk mandag vende tilbake til hjemmene sine. Sjefen for brannvesenet i California, Ken Pimlott, sier ifølge Reuters at brannen har hatt tragiske konsekvenser.

– Det er en tragisk dag når vi identifiserer en person som starter en brann med vilje. I kveld er over 175 familier hjemløse, 16 kvadratkilometer er utbrent, det er gjort skader for over 10 millioner dollar, i en brann som har kostet nesten 5 millioner dollar å slokke.

Personvernpolicy