Bombeeksplosjon i ferieby i Thailand

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst én kvinne er drept og 17 mennesker, deriblant utenlandske turister, er såret i to bombeeksplosjoner i Hua Hin i Thailand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bombene var gjemt i blomsterpotter og ble detonert ved hjelp av mobiltelefon, opplyser thailandsk politi til BBC. Potteplantene sto 50 meter fra hverandre, og bombene eksploderte med en halvtimes mellomrom, skriver den britiske kringkasteren.

Bombene gikk av utenfor en bar i et populært utelivsområde i Soi Bintabat, i Hua Hin-provinsen. Bombene gikk av med en halvtimes mellomrom, klokken 21.30 og 22 torsdag kveld, lokal tid, ifølge Bangkok Post.

Kvinnen som døde, en gatematselger utenfor en ølbar.

Såkalte tvillingbomber er relativt vanlig i Thailands tre sørligste provinser, der et væpnet separatistopprør har herjet i flere år, skriver BBC. Men slike angrep er sjelden i Thailands turistområder.

Nordmenn

Det er ingenting som tyder på at det er noen nordmenn som er rammet av bombeeksplosjonene i Hua Hin i Thailand, opplyser Utenriksdepartementet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Per nå er det ingenting som tyder på dette, men vi er i kontakt med ambassaden i Bangkok og undersøker videre, sier pressevakt Kristin Enstad i UD til NTB.

Det er flere norske reiseselskaper som tilbyr reiser til området, blant dem Ving, Star Tour og Apollo. Apollo har ti passasjerer i Hua Hin opplyser kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera.

– Vi jobber nå for å redegjøre for dem, og sørge for at de har det bra. Så vil vi selvfølgelig følge opp og hjelpe dem med det de eventuelt trenger, sier Rivera til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjent turistmål

Til NRK opplyser Ving at de har to gjester i området. Star Tour har ikke noen reiser til Hua Hin før i oktober, opplyser kommunikasjonsrådgiver Nora Aspengren til NTB.

– Vi har vært i kontakt med vår beredskapsavdeling for å sjekke våre reisende, men kan opplyse at vi ikke har noen gjester i dette området akkurat nå, sier Aspengren til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hua Hin ligger nord på Malayahalvøya i Thailand, rundt 200 kilometer fra Bangkok, og er et kjent turistmål. Landet hadde 14,9 millioner besøkende i første halvdel av 2015. Turismen står for 10 prosent av BNP.

Bombeangrep i fjor

Siden 2004 er over 6.500 mennesker drept i forbindelse med opprøret i de tre sørligste provinsene i Thailand.

I fjor sommer ble minst 22 mennesker drept i et bombeangrep mot helligdommen Erawan i hovedstaden Bangkok. Militærjuntaen som styrer landet, uttalte den gang at det trolig dreide seg om innenlandsk, ikke internasjonal terrorisme.