Putin vil skjerpe sikkerheten på Krim etter påståtte angrep

Torsdag avholdt Putin et møte med nasjonale sikkerhetssjefer for å diskutere sikkerheten på Krim etter påståtte angrep mot øya tidligere i måneden. Foto: Reuters / Vasily Maximov / Pool
Torsdag avholdt Putin et møte med nasjonale sikkerhetssjefer for å diskutere sikkerheten på Krim etter påståtte angrep mot øya tidligere i måneden. Foto: Reuters / Vasily Maximov / Pool Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Vladimir Putin vil trappe opp sikkerheten på Krim etter å ha anklagd Ukraina for å ha sendt militære sabotasjegrupper inn på halvøya.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ukrainske regjeringen har avvist beskyldningene.

Torsdag holdt Putin et møte med nasjonale sikkerhetssjefer for å diskutere ytterligere forholdsregler for borgere i området og infrastruktur på Krim, opplyser Kreml.

– Åpenbart vil vi ikke la slike ting gå forbi lett. Dette er en veldig farlig lek, sier Putin.

Den russiske sikkerhetstjenesten FSB har sagt at de stanset et ukrainsk «terrorangrep» og slo tilbake et væpnet angrep mot halvøya i Svartehavet som Russland okkuperte og annekterte i 2014. Ifølge FSB ble en av sikkerhetstjenestens offiser drept mens de såkalte terroristene ble pågrepet 6. og 7. august, og en russisk soldat døde i kamp med angivelige ukrainske sabotasjegrupper 8. august.

Men sjefen for Ukrainas nasjonale sikkerhetsråd, Oleksandr Turtsjynov, kaller anklagene hysteriske og falske og beskylder Russland for å hausse opp frykt i befolkningen på Krim.