Libyske regjeringsstyrker hevder å ha tatt IS-base

Libyske styrker i kamp mot IS-opprørere i Sirte tidligere i sommer. Foto: Goran Tomasevic / Reuters / NTB scanpix
Libyske styrker i kamp mot IS-opprørere i Sirte tidligere i sommer. Foto: Goran Tomasevic / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Libyske regjeringsstyrker hevder å ha erobret IS-hovedkvarteret i byen Sirte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ouagadougou-senteret er på våre hender, opplyser operasjonssenteret for styrkene til den libyske samlingsregjeringen GNA onsdag.

Ouagadougou-senteret er navnet på det store kongressenteret i Sirte som IS har brukt som hovedkvarter siden de tok kontroll over byen i juni i fjor.

Regjeringsstrykene innledet sin offensiv mot Sirte i juni, og i juli ble det meldt at de hadde fått kontroll over sjøsiden i byen.

Les også: General sier at 45.000 IS-krigere er drept på to år

Men offensiven stanset opp på grunn av kraftig motstand fra IS, og det er først i den siste uka at den kom skikkelig i gang igjen, med luftstøtte fra USA.

Siden tirsdag har amerikanske fly gjennomført 29 tokt mot IS-stillinger i byen, og Washington Post skriver at amerikanske kommandosoldater også er på plass.

Ifølge en talsmann for de libyske styrkene, Reda Issa, er jihadistene fortsatt forskanset i tre boligområder i byen og i et bygningskompleks ved sjøen.

At IS tok kontroll over Sirte, Muammar Gaddafis hjemby, utløste sterk bekymring. Vestlige land fryktet at jihadistene skulle skaffe seg et kjerneområde rett på den andre siden av Middelhavet fra Europa.

Personvernpolicy