Tysk politiaksjon mot antatte IS-medlemmer

Tysk politi gjennomførte onsdag razziaer i en rekke byer vest i landet mot det som angivelig er et ytterliggående islamistisk nettverk.
Tysk politi gjennomførte onsdag razziaer i en rekke byer vest i landet mot det som angivelig er et ytterliggående islamistisk nettverk. Foto: Christian Gossmann / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Omtrent 150 politimenn gjennomførte onsdag razziaer i en rekke byer vest i Tyskland mot det som angivelig er tre medlemmer av den ytterliggående islamistiske gruppen IS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Razziaene ble gjennomført på steder knyttet til tre personer som er mistenkt for å drive med rekruttering av krigere på oppdrag fra IS. En av dem er mistenkt for å støtte IS med penger og logistikk, ifølge den tyske påtalemyndigheten.

Politiet bekrefter at razziaer er gjennomført i Dortmund, Duisburg og Hildesheim. Ifølge regionsavisen Der Westen ble det også gjennomført aksjoner i Düsseldorf og Tönisvorst.

Les også: Mann pågrepet for terrorplanlegging i Tyskland

Tyskland skjerper sikkerheten

Selvmordsbomberen i Tyskland skulle deporteres

Samtidig opplyser myndighetene i delstaten Nordrhein-Westfalen at én mann ble pågrepet onsdag, mistenkt for «voldelige handlinger i Syria». Mannen skal være knyttet til en 24 år gammel asylsøker som ble pågrepet i forrige uke.

24-åringen mistenkes for å være medlem av IS og for å handle på vegne av en av gruppas ledere. Pågripelsen skyldtes også mistanke om at han planla et angrep mot åpningskampen i den tyske eliteserien Bundesliga. Dette er imidlertid ikke bekreftet, og myndighetene beskriver de angivelige terrorplanene som vage.

Tysklands innenriksminister Thomas de Miziere vil presentere en rekke nye antiterrortiltak onsdag, ifølge avisa Bild. Ett av tiltakene skal gjøre det lettere å utvise asylsøkere som kan utgjøre en sikkerhetstrussel.