Minst 40 døde i jordskred i Mexico

Se video i vinduet over.

Minst 40 personer, mange av dem barn, er døde i jordskred forårsaket av den tropiske stormen Earl i Mexico.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spesielt den østlige delen av Mexico er rammet av uværet. Nasjonale myndigheter opplyser at 29 personer er døde i delstaten Puebla, hvor jordmasser skal ha veltet ut som følge av uværet og begravd flere hus. Minst 15 av de omkomne i området er barn.

I Puebla har flere hovedveier blitt revet i stykker, to bruer har kollapset og flere byer er uten strøm som følge av uværet.

Ytterligere elleve personer er døde i delstaten Veracruz under lignende forhold. Det er igangsatt leteaksjoner etter savnede personer etter stormen, og myndighetene opplyser om at dødstallene kan stige.

Mye regn

I byen Huachinango har det i løpet av 24 timer falt like mye regn som det vanligvis faller i løpet av en måned, ifølge myndighetene i Puebla. En åskam raste ut og nedover mot en landsby og tok livet av elleve personer, deriblant åtte barn. Minst 200 personer er uten bolig etter hendelsen.

I landsbyen Temazolapa i Veracruz omkom et par og deres spedbarn i et jordskred lørdag. Parets åtte år gamle barn ble reddet og innlagt på sykehus. Et annet par og deres treåring omkom da huset ble oversvømt av gjørme i det samme området.

Varsler nytt uvær

Værsystemet Earl hadde orkan styrke da det oppsto i nærheten av Belize torsdag, men ble etter hvert nedgradert til tropisk storm.

Det er varslet nok en storm i Mexico i løpet av de neste dagene. Det er ventet at den tropiske stormen Javier vil treffe Sørvest Mexico, ifølge amerikanske værvarslere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus