Dansk kvinne holdt fanget i over en måned

Artikkelen fortsetter under annonsen

En serbisk mann (58) er tiltalt for frihetsberøvelse etter å ha holdt en 71 år gammel kvinne fanget i leiligheten sin i over en måned i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

58-åringen stilles for retten i byen Odense nord i Danmark førstkommende mandag. Mannen er tiltalt for frihetsberøvelse mellom 28. august og 1. oktober i fjor, vold med karakter av mishandling, tyveri, dødstrusler, ulovlig tvang, utpresning og bedrageri.

En kvinne slo alarm da 71-åringen henvendte seg til henne på et toalett ved et kjøpesenter i Odense. Der fortalte hun hva hun hadde blitt utsatt for, ifølge dansk politi.

Mannen ble samme dag arrestert i leiligheten hvor han hadde holdt kvinnen fanget. Han har siden sittet varetekstfengslet.

– Ifølge tiltalte var motivet at han ønsket å presse henne for penger, sier aktor, politiadvokat Henning Christiansen, i Fyns Politi til Ritzau.

Kvinnen og mannen skal ha møtt hverandre på et dating-nettsted. Serberen er også anklaget for å ha fått kvinnen til å overføre minst 91.200 danske kroner til ham og hans svigersønn, samt for å ha presset henne til å gi bilen sin til svigersønnen.

I tillegg til fengselsstraff, ber påtalemyndigheten om at mannen utvises fra Danmark, hvor han har bodd i en årrekke.