Dansk kvinne holdt fanget i over en måned

En serbisk mann (58) er tiltalt for frihetsberøvelse etter å ha holdt en 71 år gammel kvinne fanget i leiligheten sin i over en måned i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

58-åringen stilles for retten i byen Odense nord i Danmark førstkommende mandag. Mannen er tiltalt for frihetsberøvelse mellom 28. august og 1. oktober i fjor, vold med karakter av mishandling, tyveri, dødstrusler, ulovlig tvang, utpresning og bedrageri.

En kvinne slo alarm da 71-åringen henvendte seg til henne på et toalett ved et kjøpesenter i Odense. Der fortalte hun hva hun hadde blitt utsatt for, ifølge dansk politi.

Mannen ble samme dag arrestert i leiligheten hvor han hadde holdt kvinnen fanget. Han har siden sittet varetekstfengslet.

– Ifølge tiltalte var motivet at han ønsket å presse henne for penger, sier aktor, politiadvokat Henning Christiansen, i Fyns Politi til Ritzau.

Kvinnen og mannen skal ha møtt hverandre på et dating-nettsted. Serberen er også anklaget for å ha fått kvinnen til å overføre minst 91.200 danske kroner til ham og hans svigersønn, samt for å ha presset henne til å gi bilen sin til svigersønnen.

I tillegg til fengselsstraff, ber påtalemyndigheten om at mannen utvises fra Danmark, hvor han har bodd i en årrekke.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus