Påkalte satan under byrådsmøte

Publikum ba kristne bønner og sang for å overdøve påkallelsen av satan, men de ble pent nødt til å tie stille.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

David Sahor er medlem av det satanistiske tempelet i byen Pensacola i Florida. Den 14. juli i år troppet han opp på bystyremøtet i byen for å påkalle satan. Han hadde ført opp saken på sakslisten på forhånd, og var i sin fulle rett til å utføre det spesielle ritualet.

I Florida er det nemlig lov til å holde bønner og påkallelser foran forsamlinger på offentlige møter i offentlige institusjoner.

Les også: 15 prosent tror på djevelen

Sahor har de siste månedene reist rundt i byen og holdt påkallelse for satan under flere liknende arrangementer. Målet hans er å få fjernet loven som tillater bønn i offentlige institusjoner som ikke er religiøse.

Som videoen øverst i saken viser, protesterer publikum høylytt på Sahors påkallelse. Flere i salen holder opp små trekors, mens flertallet ber høyt til Gud og Jesus og synger kristne sanger.

Ordstyrer er imidlertid nødt til å bryte gjennom og gi publikum valget mellom å være stille eller å forlate salen. Mange velger å gå. De som blir igjen får se Sahor avholde sin påkallelse. De fleste holder opp et trekors i stille protest.

Les også: Kvinne kastet ut av butikk i USA fordi hun brukte niqab

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus