Veggmaleri av lettkledd Clinton fikk byrådet til å se rødt

Så slo den australske kunstneren tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gatekunstner i Melbourne i Australia valgte å gjøre en noe uventet endring da han ble bedt av det lokale byrådet om å fjerne et maleri de anså som usømmelig.

Maleriet det er snakk om var av demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton iført en utfordrende badedrakt. I linningen til badedrakten hadde artisten, som kaller seg Lushsux, malt inn dollarsedler.

Les også: Norsk gatekunstner saboterer Trump

Syrlig melding

Da den strenge beskjeden fra byrådet kom, valgte gatekunstneren å gjøre det han mente måtte til for at maleriet skulle bli oppfattet som «sømmelig» – han kledde på den tidligere førstedamen en niqab.

I tillegg la han igjen et lite verbalt stikk til byrådet:

– Dersom denne muslimske kvinnen støter deg er du trangsynt og en rasist, sjåvinist og islamofob, lød meldingen Lushsux sprayet på veggen.

Les også: Trump kaller Clinton djevelen

Malt over

Han bedyrer sin uskyld siden byrådet i oppfordringen ba ham fjerne det opprinnelige maleriet, noe han, sett med egne øyne, gjorde.

Medier i Melbourne melder nå at veggen har blitt malt helt sort på ordre fra byrådet. Lushsux kaller byrådets oppførsel «patetisk».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus