Trump kaller Clinton «djevelen»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump trapper opp retorikken mot Hillary Clinton og kaller henne nå for «djevelen».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bemerkingen kom under et valgmøte i Pennsylvania mandag kveld, der han kritiserte Bernie Sanders for å ha kapitulert i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat.

– Han inngikk en avtale med djevelen. Hun er djevelen, sa Trump.

Trump har kommet med en rekke anklager mot Clinton, blant annet har han kalt henne for en skurk, men det er første gang han gir sin motstander kallenavnet djevelen.

Krenket soldatforeldre

Talen ble holdt samtidig som Trump møter en storm av kritikk, også fra ledende republikanske partifeller, for bemerkninger om foreldrene til en muslimsk, amerikansk soldat som ble drept av en bilbombe i Irak i 2004.

Soldatens far Khizr Khan talte på demokratenes landsmøte i forrige uke, med konen ved sin side, og Trump har insinuert at konen Ghazela sto taus ved siden av fordi hun ikke fikk lov til å si noe.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Buffett utfordrer Trump til å legge fram selvangivelsen

Blant dem som har reagert sterkt på uttalelsen er Vietnam-veteranen John McCain, som tidligere har vært republikansk presidentkandidat.

– Trump har ingen fri adgang til å vanære de beste blant oss, sier McCain.

Frykter valgfusk

Trump har dessuten nok en gang uttalt at han frykter at valget i november vil bli rammet av valgfusk. 70-åringen er den eneste presidentkandidaten i moderne tid som har kommet med en slik påstand. På et valgkampmøte i Columbus i delstaten Ohio mandag hevdet Trump at han oftere og oftere hører påstander om at valget kanskje ikke blir rettferdig gjennomført.

Les også: Trump frykter at presidentvalget blir rigget

– Jeg er redd valget kommer til å bli fikset, for å være ærlig, sa Trump.

Han kom ikke med noen form for forklaring på hvorfor han frykter skittent spill under valget. Påstanden kom etter at han først hadde hevdet at Det demokratiske partiet fikset sitt nominasjonssystem for å sikre at Hillary Clinton slo Bernie Sanders.

Les også: Clinton øker ledelsen over Trump på ny måling