Studenter i Texas kan bære våpen på campus

En ny våpenlov tillater nå studenter i Texas å bære skjulte håndvåpen på campus. Dermed blir Texas den åttende amerikanske delstaten der dette er tillatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye våpenloven trådte i kraft mandag. Den gir studenter over 21 år som har lovlig lisens, rett til å bære våpen på campus, så lenge våpenet ikke er synlig.

Flere kritikere av våpenloven, blant dem tre professorer i delstatshovedstaden Austin, har gått til sak og mener at lovendringen krenker deres talefrihet fordi studenter som bærer våpen, vil skape frykt på universitetene.

Forkjemperne mener derimot at lovendringen vil gjøre campus tryggere, både for lærere og studenter, fordi potensielle angrep kan bli raskere slått ned på dersom studentene bærer våpen.

Texas er den åttende amerikanske delstaten som tillater studenter å bære våpen på universitetsområdet. Blant de andre delstatene er Oregon, Colorado og Wisconsin.

Søndag var det 50 år siden en 25 år gammel student gikk til angrep på sine medstudenter med skytevåpen og tok livet av 17 personer ved Universitetet i Texas-Austin.

Les også: Regjeringen ser for seg at skoleskyting kan skje

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus