Tyfonen Nida satte Hongkong på pause

Tyfonen Nida er den sterkeste på 30 år, men i Hongkong var det først og fremst trær som ble skadd.
Tyfonen Nida er den sterkeste på 30 år, men i Hongkong var det først og fremst trær som ble skadd. Foto: Tyrone Siu / Reuters

Børser, skoler og butikker stengte da tyfonen Nida raste over Hongkong med sterk vind og styrtregn. Tre mennesker ble skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag morgen flommet 100 millimeter regn ned over Hongkong, og vinden kom opp i 42 meter per sekund.

Myndighetene hadde på forhånd gått ut med advarsler om oversvømmelser og skred, og gatene var folketomme da tyfonen kom.

Skoler stengte, arbeidere ble hjemme og børsen stengte. Flere hundre flygninger på Hongkongs travle flyplass ble innstilt.

Da tyfonen føk videre mot Shenzhen i Kina etterlot den seg tre skadde og en rekke veltede trær, men ingen omkomne.

Flere byer i Kina sendte ut rødt stormvarsel, som er det høyeste farenivået. Myndighetene i Shenzhen begynte med gult varsel, men da det hadde regnet over 80 millimeter og vinden var like sterk som i Hongkong, justerte de også opp til rødt nivå.

Nida er den sterkeste tyfonen som har rammet området på 30 år, ifølge kinesiske eksperter. Denne sommeren har det vært sterkere sesong-regn enn vanlig i Kina, med omfattende flommer og mange dødsfall.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus