Clinton øker ledelsen over Trump på ny måling

På en ny meningsmåling får Hillary Clinton oppslutning fra 46 prosent av de spurte, mot Donald Trumps 39 prosent. Foto: AFP / NTB scanpix.
På en ny meningsmåling får Hillary Clinton oppslutning fra 46 prosent av de spurte, mot Donald Trumps 39 prosent. Foto: AFP / NTB scanpix.

Hillary Clinton øker ledelsen over Donald Trump med 4 prosentpoeng på en ny meningsmåling tre måneder før presidentvalget i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På CBS News' siste måling får Clinton oppslutning fra 46 prosent av de spurte, mot Trumps 39 prosent.

Etter Republikanernes landsmøte, og før Demokratenes landsmøte forrige uke, var det dødt løp mellom demokratenes og republikanernes kandidater på CBS News-målingen. Da bykset Trump nemlig fram med 2 prosentpoeng.

Les også: Kongressleder kritisk til Trumps muslim-utspill

Det som analytikere omtaler som Clintons store problem – amerikaneres negative holdning til henne – ser ut nå til å ha minket noe. 50 prosent av registrerte velgere har et negativt syn på henne, 6 prosentpoeng færre enn ved målingen som ble gjort før landsmøtet. 52 prosent av de spurte har et tilsvarende syn på Trump.

Les også: Baby hylskriker da han blir kysset av Trump

Det stormer for tiden rundt Donald Trump etter at at han i helgen kritiserte foreldrene til en amerikansk muslimsk offiser som ble drept av en selvmordsbomber i Irak.

Først sa Trump at han selv hadde «ofret mye» for å bli rik. Deretter slo han tilbake mot Khan-familien som hadde mistet sin sønn, og sa at de hadde vært stygg mot ham og at grunnen til at Ghazala Khan ikke snakket fra talerstolen kunne være fordi hun både var kvinne og muslim.

Les også: Trump: – Får lyst til å slå demokrater

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus